Archief evenementen VPV Rotterdam

Lezing : “De vierde Industriële Revolutie: Wat bekent dit voor mensen en werk in de verzekeringssector?”

dinsdag 19 november 2019 om 17:30

Wanneer:      19 november 2019 van 17.30 tot 21.30 uur

Waar:              VNAB kennis- en ontmoetingscentrum Boompjes 251 3011 XZ  Rotterdam

In 2019 organiseert VPV Rotterdam een serie van drie evenementen om de effecten en kansen van de vierde industriële revolutie voor de Rotterdamse verzekeringssector op een aansprekende en prikkelende manier concreet maken!  Op 19 november is het derde evenement waarin mensen en werk binnen de verzekeringssector centraal staan.

De 4e industriële revolutie

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Naast de zelfrijdende auto zal in Rotterdam ook de zelfvarende watertaxi je over de Maas vervoeren. Die je met je stem via de opvolger van de Uber App kunt boeken.

Niemand kan de toekomst voorspellen. Maar net als bij eerdere industriële revoluties zullen Rotterdam en de verzekeringssector ook uit de vierde bloeiend tevoorschijn komen. De impact op onze samenleving zal wederom groot en breed zijn en is al begonnen.

De evenementen van VPV Rotterdam staan in 2019 in het teken van de 4e industriële revolutie. De 1e bijeenkomst in februari ging over de 4e industriële revolutie vanuit strategisch perspectief. Waar liggen de kansen en waar eventuele risico’s. Het 2e evenement in juni stond in het teken van de effecten van de revolutie die we nu al zien.

Tijdens het 3e evenement in ons drieluik op 19 november a.s. staan mensen en werk centraal. Jolanda Sappelli (directeur HR bij a.s.r.) neemt ons mee in de laatste ontwikkelingen op HR gebied en hoe a.s.r. inspeelt op de ontwikkelingen vanuit de 4e industriële revolutie.

 

Het programma van 19 november

17.30 uur

Ontvangst

U bent welkom in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum, waar een Indonesisch buffet voor u klaar staat.

18.45 uur

Start van het programma

 

19.00 uur

Lezing door Jolanda Sappelli

De 4e industriële revolutie: impact op de toekomst van werken in de verzekeringssector

Welke impact heeft de 4e industriële revolutie op de toekomst van werken in de verzekeringssector? Welke houding en vaardigheden heb je nodig om in onze branche fit for the job te blijven? En hoe stuur je daar als werkgever op?

Jolanda Sappelli (directeur HR bij a.s.r.) neemt ons mee in de laatste ontwikkelingen. Onder leiding van Sapelli heeft a.s.r. in 2018 een nominatie ontvangen voor het meest innovatieve HR-beleid. Tijdens haar presentatie vertelt Sappelli over haar visie op de toekomst van werk in de verzekeringsbranche en hoe zij dit heeft omgezet in vernieuwend toekomstgericht HR-beleid.

20.00 uur

Paneldebat

Hoe zien we de toekomst van werken in de verzekeringssector?

Paneldiscussie met o.a. Jeanette Hadderingh (directeur NIBE-SVV), Jolanda Sappelli (directeur HR a.s.r.) en Reinier Castelein (voorzitter De Unie)

20.30 uur

Netwerkborrel

 

Aanmelden voor de bijeenkomst

Deelname aan dit bijzondere evenement kost € 25,-. Voor leden van VPV Rotterdam is deelname kosteloos.

Wees er snel bij en schrijf u nu in:

Locatie

VNAB Gebouw Boompjes 251 te Rotterdam.

Spreker

Jolanda Sappelli

Kosten leden

€ 0,-

Kosten niet leden

€ 25,-

20 inschrijvingen

Maximum aantal inschrijvingen

75

Terug