dinsdag 29 januari 2019

De Vierde Industriele revolutie: Samen ontdekken wat dit betekent voor de Rotterdamse verzekeringsmarkt

  

Uitreiking VPV Rotterdamprijs & Themabijeenkomst“De vierde Industriële Revolutie: samen ontdekken wat dit betekent voor de Rotterdamse verzekeringsmarkt”

 

Wanneer:      12 februari 2019 van 17.00 tot 21.30 uur

 

Waar:           VNAB kennis- en ontmoetingscentrum
Boompjes 251
3011 XZ  Rotterdam

 

Op 12 februari a.s. organiseert VPV Rotterdam het 1e evenement in 2019. Tijdens dit evenement vindt de uitreiking van de VPV Rotterdamprijs plaats en gaan we inhoudelijk met elkaar aan de slag over het thema ‘De 4e industriële revolutie:samen ontdekken wat dit betekent voor de Rotterdamse verzekeringsmarkt”.

 

De VPV Rotterdamprijs

 

VPV Rotterdam reikt jaarlijks de VPV Rotterdamprijs uit aan een individu die direct of indirect betrokken is bij de Rotterdamse verzekeringswereld en een opvallende positieve bijdrage heeft geleverd aan de sector. De prijs bestaat uit een jaarlijkse bokaal en een geldbedrag van € 1.000,-. Verschillende bekende en prominente winnaars hebben de prijs in het verleden in ontvangst mogen nemen. Wie dit jaar de winnaar is? Dat wordt tijdens de uitreiking van de VPV Rotterdamprijs bekend gemaakt.

 

De 4e industriële revolutie

 

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Naast de zelfrijdende auto zal in Rotterdam ook de zelfvarende watertaxi je over de Maas vervoeren. Die je met je stem via de opvolger van de Uber App kunt boeken.

 

Niemand kan de toekomst voorspellen. Maar net als bij eerdere industriële revoluties zullen Rotterdam en de verzekeringssector ook uit de vierde bloeiend tevoorschijn komen. De impact op onze samenleving zal wederom groot en breed zijn en is al begonnen.

 

In 2019 organiseert VPV Rotterdam een serie van 3 evenementen om de effecten en kansen van de 4e industriële revolutie voor de Rotterdamse verzekeringssector op een aansprekende en prikkelende manier concreet maken! Tijdens de 1e bijeenkomst geeft Paul de Ruijter vanuit strategisch perspectief zijn visie op de ontwikkelingen.

 Ir. Paul de Ruijter werkt al meer dan 25 jaar als begeleider van scenario- en strategieprojecten. Hij ontwikkelde zijn expertise bij Shell Group Planning in Londen, bij de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen in Amsterdam en bij Global Business Network in de VS. 
Sinds 1996 werkt Paul met zijn team als De Ruijter Strategie aan internationale strategieprojecten voor overheden, brancheverenigingen en bedrijfsleven. Daarnaast is hij Distinguished Lecturer voor Universiteit Nyenrode, waar hij bij professionals en bestuurders het belang van een toekomstbestendige koers op de agenda zet.

 

Het programma van 12 februari

 

 

 

17.00 uur

Ontvangst

U bent welkom in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum, waar een Italiaans buffet voor u klaar staat.

17.45 uur

Start van het programma

 

18.00 uur

Uitreiking VPV Rotterdamprijs

De jaarlijkse uitreiking aan iemand die een opvallende positieve bijdrage heeft geleverd aan de Rotterdamse verzekeringswereld. De winnaar maken we tijdens de uitreiking bekend

18.30 uur

Lezing door Paul de Ruijter

De 4e industriële revolutie vanuit strategisch perspectief: Wat zijn mogelijke scenario’s voor de Rotterdamse verzekeringssector

In 45 minuten neemt Paul ons mee door de belangrijkste ontwikkelingen binnen de 4e industriële revolutie. Paul vertaalt deze ontwikkelingen naar scenario’s waar we als Rotterdamse verzekeringssector op kunnen inspelen

19.30 uur

Paneldebat

Hoe kijken we als Rotterdamse verzekeringssector aan tegen de 4e industriële revolutie?

4 prominente collega’s gaan vanuit verschillende achtergronden met elkaar en het publiek in debat over het strategisch perspectief van de 4e industriële revolutie.

20.30 uur

Netwerkborrel

 

 

Aanmelden voor de bijeenkomst

 

Deelname aan dit bijzondere evenement kost € 25,-. Voor leden van VPV Rotterdam is deelname kosteloos.

 

Wees er snel bij en schrijf u nu in!

Parkeren

Parkeren kunt u in de parkeergarage De Boompjes op het adres Terwenakker 18 te Rotterdam, gelegen achter het VNAB-pand en biedt 623 parkeerplaatsen.

Over VPV Rotterdam

Rotterdam heeft het grootste ecosysteem en is de grootste broedplaats voor ontwikkeling en vernieuwing van de Nederlandse verzekeringssector. Binnen dit ecosysteem is VPV Rotterdam dé ontmoetingsplek voor alle mensen uit Rotterdamse verzekeringsbranche met inhoudelijke sterke evenementen die je niet wilt missen.

 

 

Terug